Installation av laddbox på Lidingö

EVconnect startades av Lidingöborna Kristofer Eklund och Patrik Arn Wirén 2015. Då var marknaden för laddbara bilar relativt liten.

Att nyblivna elbilsägare behövde anpassad laddutrustning var nästan bortglömt av bilhandlarna och kunskapsnivån var ofta låg. EVconnect utvecklades snabbt till ett bolag med den kunskap som behövdes för att hjälpa kunder att hitta rätt utrustning för sina behov.

När vi rekommenderar en fast installerad laddbox utgår vi alltid från att den ska vara funktionell, säker och användarvänlig. Vi tar även hänsyn till förutsättningarna vid fastigheten. Ofta behöver man ju ladda bilen varje dag så det är viktigt att det känns smidigt.

Nu vill vi erbjuda elbilsburna Lidingöbor rådgivning samt installation av laddbox till ett förmånligt pris.

Hur går det till?

Beställning

Rådfråga oss gärna innan beställning. Tillhandahålla information inför installationen. Vi skickar din beställning.

Boka datum

Installatören ringer dig för att boka datum för installation samt kontrollera förutsättningarna för installationen i din fastighet.

Installation

Installatören kommer hem till dig på uttalad tid och installerar samt kvalitetskontrollerar installationen.

Faktura

Faktura skickas via e-post efter installation. Vi hanterar grön teknik-avdrag, du betalar den reducerade kostnaden.

Vad ingår i en standardinstallation?

95% av våra installationer håller sig inom förutsättningarna för en standardinstallation. Priserna vi presenterar vid köp av laddbox med installation innefattar standardinstallation.


 • Utrustning (Ladbox, effektvakt, tillbehör)
 • 5 timmars arbete
 • Genomgång av befintlig elanläggning
 • Korrekt avsäkring i elcentral (personskyddsbrytare)
 • 10m kabeldragning (5x2,5 mm2, 3x16A=11kW)
 • Två håltagningar i vägg
 • Montering av laddbox på vägg eller befintlig stolpe
 • Test av avsäkring i elcentral
 • Konfiguration av och uppkoppling av utrustning
 • Driftsättning och kontroll av installerad utrustning
 • Städning av platsen
 • Administrering av grön teknik avdrag
 • Nöjda kunder

  ★★★★★

  Supernöjd med support, leverans och monteringen. Montörerna var nästan på plats innan jag hunnit hämta ut laddboxen och fixade till och med uppkoppling till Wi-Fi m.m.

  Karen H
  ★★★★★

  Väldigt nöjd med laddboxen. Installationen var väldigt smidig. Kunnig och lyhörd elektriker.

  Hans W
  ★★★★★

  Valde att köpa laddboxen här då jag kunde få med en laddkabel med Teslaknapp i samma paket med laddbidrag. Fick fort hem grejerna och supersnabb respons när elektrikern glömt höra av sig, elfirman ringde inom en timme efter att jag skrev till EVconnect. Mycket nöjd!

  Jonas S
  ★★★★★

  Har fått väldigt bra hjälp av evconnect. Trots olika utmaningar som uppstått har de löst det väldigt snabbt och professionellt. De har dessutom snabba leveranser och helt okey priser. Rekommenderar verkligen!

  Alexander H
  ★★★★★

  Mycket smidig leverans inklusive installation Allt installerat och klart ca en vecka efter beställning.

  Jonas W
  Installation

  Våra lokala installatörer ser till att du får du en säker installation till ett fast och förmånligt pris. I samband med beställning kan du enkelt bifoga bilder och text som förbereder installatören. Kort därefter kontaktar vi dig för att boka en passande tid för installationen. Skulle installationen medföra extra kostnader har vi en tydlig dialog om detta innan vi sätter igång.

  Grön teknik avdrag

  Du som äger en fastighet eller innehar en fastighet med nyttjanderätt, har rätt till grön teknik skattereduktion för installation av laddbox för elfordon. Avdraget är 50% för laddbox och installation. Högst 50 000 kronor per år.

  Tillval

  Du kanske behöver din laddbox på stolpe, en längre laddkabel än standardlängd eller en effektvakt som reglerar laddeffekten vid behov. Du kan räkna av 50% av priset på alla dessa tillval då de ingår i grön teknik avdraget.


  Tillkommande kostnader?

  Skulle potentiella utökade kostnader tillkomma vid installationstillfället blir du informerad om dessa. Givetvis är även dessa kostnader berättigade för grön teknik avdrag. För att undvika detta önskar vi bilder och information innan installation så att vi i förväg kan meddela eventuella kostnader som du kan ta ställning till.


  Prislista tillkommande kostnader

  Vanliga frågor

  Efter din beställning ska du via din ordersida fylla i ett formulär som förberedelse för installationen.

  Därefter ringer installatören dig för att gå igenom installationen och bestämma tid och datum för installation.

  När du köper laddbox och installation av oss erbjuder vi dig faktura som alternativ. När installationen är slutförd skickas en faktura via email som du enkelt kan betala med din bankapp, Klarna, kort eller Swish.

  Det tar mellan 1-3 veckor beroende på var i Sverige du bor. Under sommaren kan det ta längre tid p.g.a. semestertider. Datum för installation bestämms under samtal mellan dig och installatören efter att beställningen är lagd.

  Om din installation hamnar utanför det som ingår i vår standardinstallation justeras priset enligt prislistan för tilläggskostnader. Du kan se vad standardinstallation innefattar samt priser för tilläggskostnader på denna sidan.

  Vi rekommenderar att du är hemma under installationen. Det finns fördelar att du får information av installatör, kan svara på frågor och möjliggöra uppkoppling av laddboxen mot ditt Wi-Fi.

  Vi tilldelar den installatören som vi har avtal med på din ort/kommun. Alla våra installatörer är auktoriserade elektriker registrerade hos Elsäkerhetsverket.

  Avdraget täcker 50% av kostnaderna (material och arbete). Vi sköter hela processen och avdraget görs direkt på fakturan. Avdraget för grön teknik är på maximalt 50 000 kr per år och person.

  I vissa fall kan det vara avgörande med bra Wi-Fi signalstyrka till ditt nätverk. Skulle det vara en Wi-Fi gråzon där utrustning monteras kan det skapa problem. Detta kan i vissa fall lösas med en accesspunkt, starkare antenn eller att man istället väljer att använda en nätverkskabel till installerad utrustning.