Laddbox hemma

Laddbox hemma, hur går det till?

Beställning

Beställ installation. Rådfråga oss gärna innan beställning. Ge oss information inför installationen.

Boka datum

Installatören kontaktar dig kort därefter för att boka datum för installation

Installation

Installatören kommer hem till dig på uttalad tid och installerar och driftsätter installationen.

Betalning

E-post skickas efter installation med grön teknik-avdrag, du betalar reducerad kostnad.

Vad ingår i en standardinstallation av laddbox hemma?

Övervägande installationer av laddbox hemma håller sig inom förutsättningarna för en standardinstallation. Priserna vi presenterar vid köp av laddbox med installation innefattar standardinstallation.


 • Utrustning (Ladbox, effektvakt, tillbehör)
 • 5 timmars arbete
 • Genomgång av befintlig elanläggning
 • Korrekt avsäkring i elcentral (personskyddsbrytare)
 • 10m kabeldragning (5x2,5 mm2, 3x16A=11kW)
 • Två håltagningar i vägg
 • Montering av laddbox på vägg eller befintlig stolpe
 • Test av avsäkring i elcentral
 • Konfiguration av och uppkoppling av utrustning
 • Driftsättning och kontroll av installerad utrustning
 • Städning av platsen
 • Administrering av grön teknik avdrag

 • Hur går en installation av laddbox hemma till?

  Installation av laddbox hemma går till på följande vis. Vi skickar omgående beställd utrustning kostnadsfritt till närmaste ombud. För att förbereda installatören önskar vi att du förser oss med bilder på elcentraler och platsen där laddbox ska monteras samt meddelar storlek på huvudsäkringar och uppskattad längd på kabelmatning mellan laddbox och central. Installatören ringer dig därefter för att boka ett passande datum för installationen inom en till två veckor. Vi önskar att du är på plats under installation för genomgång innan installation samt under driftsättning av installationen.

  Varför välja en laddbox hemma?

  Att installera en laddbox hemma blir alltmer ett självklart val för elbilsägare. Med en egen laddbox hemma får du inte bara en snabbare och säkrare laddningsprocess, utan också en mer kostnadseffektiv och miljövänlig laddlösning jämfört med offentliga laddstationer.

  Läs mer

  Anpassa din laddbox hemma efter dina behov

  När du överväger att installera en laddbox hemma är det viktigt att välja en modell som passar dina specifika behov. Tänk på din bils laddkapacitet, dina laddvanor och hur installationen kommer att påverka ditt hem. Våra experter på EVconnect kan hjälpa dig att välja rätt laddbox hemma för att säkerställa att den uppfyller dina förväntningar.

  Integrera laddboxen med ditt smarta hem

  Den senaste tekniken inom laddboxar hemma erbjuder integration med smarta hemsystem. Detta innebär att du kan övervaka och styra din laddning via en app på din smartphone, vilket ger dig full kontroll över laddningsprocessen. Smarta funktioner kan även innebära energieffektiv laddning under timmar med lägre elpriser.

  Installation och säkerhet

  Att installera en laddbox hemma kräver professionell kunskap för att säkerställa att allt utförs korrekt och säkert. Alla våra installatörer är auktoriserade och har den expertis som krävs för att din laddbox hemma ska installeras på ett säkert och effektivt sätt. Vi följer stränga säkerhetsprotokoll och använder endast godkänd utrustning för att garantera en säker installation.

  Miljöpåverkan och grönteknik

  Genom att välja en laddbox hemma bidrar du även till en grönare framtid. Elektriska fordon minskar koldioxidutsläppen jämfört med traditionella bensin- eller dieselbilar. Med en laddbox hemma kan du dessutom utnyttja grön el för att minska din miljöpåverkan ytterligare.

  Långsiktig investering

  Att installera en laddbox hemma är en långsiktig investering som inte bara ökar värdet på din fastighet utan också bidrar till en mer hållbar livsstil. Med de snabba framstegen inom elbilstekniken är det bara en tidsfråga innan elbilar blir normen, och att ha en egen laddbox hemma kommer då att vara en ännu större fördel.

  Omdömen från kunder

  ★★★★★

  Supernöjd med support, leverans och monteringen. Montörerna var nästan på plats innan jag hunnit hämta ut laddboxen och fixade till och med uppkoppling till Wi-Fi m.m.

  Karen H
  ★★★★★

  Väldigt nöjd med laddboxen. Installationen var väldigt smidig. Kunnig och lyhörd elektriker.

  Hans W
  ★★★★★

  Har fått väldigt bra hjälp av evconnect. Trots olika utmaningar som uppstått har de löst det väldigt snabbt och professionellt. De har dessutom snabba leveranser och helt okey priser. Rekommenderar verkligen!

  Alexander H
  ★★★★★

  Valde att köpa laddboxen här då jag kunde få med en laddkabel med Teslaknapp i samma paket med laddbidrag. Fick fort hem grejerna och supersnabb respons när elektrikern glömt höra av sig, elfirman ringde inom en timme efter att jag skrev till EVconnect. Mycket nöjd!

  Jonas S
  ★★★★★

  Mycket smidig leverans inklusive installation Allt installerat och klart ca en vecka efter beställning.

  Jonas W
  Inför installationen

  Efter beställning begär vi via ett formulär information från dig för att du och vår installatör ska få de bästa förutsättningarna att förbereda installationen av laddbox hemma.

  • Fotografera elcentraler, elmätare och platsen där laddboxen ska monteras.

  • Beräkna antal meter kabelmatning mellan central och laddbox. (ej fågelvägen)

  • Ange storlek på huvudsäkringar.

  Behöver du rådgivning?

  Val av laddlösning hemma bör bestämmas utifrån det faktiska laddbehovet och dom förutsättningar som fastigheten har.

  Ring oss på 08-48 00 14 60, skicka ett mail till support@evconnect.se eller chatta med oss.

  Installatörer

  Här ser du en karta över var vi installerar laddbox.

  Visa kartan

  Tillkommande kostnader?

  Skulle potentiella utökade kostnader tillkomma vid installationstillfället blir du informerad om dessa. Givetvis är även dessa kostnader berättigade för grön teknik avdrag. För att undvika detta önskar vi bilder och information innan installation så att vi i förväg kan meddela eventuella kostnader som du kan ta ställning till.

  Prislista tillkommande kostnader

  Vanliga frågor

  Att ladda bilen med en laddbox istället för att använda ett vanligt eluttag har flera fördelar:

  Säkerhet: Laddboxar är utformade med säkerhet i åtanke. De är konstruerade för att hantera högre effektnivåer och är utrustade med skyddsanordningar för att förhindra överbelastning och kortslutning.

  Snabbare laddning: Laddboxar kan leverera högre laddningshastigheter jämfört med vanliga vägguttag.

  Kostnadsbesparing: Beroende på elavtalet kan laddning med en dedikerad laddbox vara mer kostnadseffektiv på lång sikt jämfört med att använda vanliga vägguttag.

  Efter din beställning ska du via din ordersida fylla i ett formulär som förberedelse för installationen.

  Därefter ringer installatören dig för att gå igenom installationen och bestämma tid och datum för installation.

  Ja, vi rekommenderar att du är hemma för att vara med på genomgången innan installation samt vid driftsättning för att säkerställa att utrustning fungerar som den ska. Det kan bl.a. handla om att installatören behöver koppla upp utrustning mot ditt trådlösa hemma-nätverk.

  När du köper laddbox och installation av oss erbjuder vi dig faktura som alternativ. När installationen är slutförd skickas en faktura via email som du enkelt kan betala med din bankapp eller Swish. Du kan även välja att dela upp kostnaden på önskat antal månader med Klarna.

  Det tar mellan 1-3 veckor beroende på var i Sverige du bor. Under sommaren kan det ta längre tid p.g.a. semestertider. Datum för installation bestämms under samtal mellan dig och installatören efter att beställningen är lagd.

  Om din installation av laddbox hemma hamnar utanför det som ingår i vår standardinstallation justeras priset enligt prislistan för tilläggskostnader. Du kan se vad standardinstallation innefattar samt priser för tilläggskostnader på denna sidan.

  Vi rekommenderar att du är hemma under installationen. Det finns fördelar att du får information av installatör, kan svara på frågor och möjliggöra uppkoppling av laddboxen mot ditt Wi-Fi.

  Vi tilldelar den installatören som vi har avtal med på din ort/kommun. Alla våra installatörer är auktoriserade elektriker registrerade hos Elsäkerhetsverket.

  Avdraget täcker 50% av kostnaderna (material och arbete). Vi sköter hela processen och avdraget görs direkt på fakturan. Avdraget för grön teknik är på maximalt 50 000 kr per år och person.

  I vissa fall kan det vara avgörande med bra Wi-Fi signalstyrka till ditt nätverk. Skulle det vara en Wi-Fi gråzon där utrustning monteras kan det skapa problem. Detta kan i vissa fall lösas med en accesspunkt, starkare antenn eller att man istället väljer att använda en nätverkskabel till installerad utrustning.

  Om du inte meddelar oss 24 timmar innan bokad tid för installation att du inte kan debiteras du 2200 kr.

  Priset på en laddbox tillsammans med installation kan variera beroende på flera faktorer.

  Det finns olika typer av laddboxar med olika funktioner och kapaciteter.

  Kostnaden för installationen kan variera beroende på ditt befintliga elsystem, avståndet till elcentral och arbetskostnader för att montera och ansluta laddboxen.