Laddstolpe

Våra laddstationer

En laddstation är oftast det optimala valet för laddning av elbil. Ladda säkert och användarvänligt med smarta valmöjligheter som lastbalansering, smart schemmaläggning, RFID-upplåsning, app m.m.

Läs mer

Identifiera behov och krav

Innan köpet av en laddstolpe är det viktigt att klargöra vilka behov och krav som finns. Det kan inkludera faktorer som antal eller typ av fordon som ska laddas, var laddstolpen kommer att placeras och önskad laddhastighet, effektbalansering och förutsättningar.

Undersök och jämför

Det finns olika typer av laddstolpar på marknaden med olika funktioner och priser. Det är fördelaktigt att läsa på och jämföra olika modeller för att hitta den som bäst passar användarens krav, förutsättningar och budget. Vi hjälper gärna till.

Installation och driftsättning

När en laddstolpe har valts är nästa steg att planera inför installationen. När det är klart krävs en behörig installatör för att säkerställa korrekt anslutning till elnätet och och konfiguration för övervakning och användarhantering. Våra installatörer ser till att detta utförs korrekt.

Grön Teknik avdrag

Bidraget som är en skattereduktion med namnet Grön Teknik ger dig rätt till 50 000 kronor per år. Du måste betala skatt i Sverige och får inte nyttja bidrag eller annat ekonomiskt stöd för arbetet från staten, en kommun eller en region för installationen. Du måste ha skattereduktion kvar att utnyttja, om du redan använt hela eller delar av din skattereduktion kan te.x. din fru eller sambo ansöka så länge personen också äger bostaden. Du behöver inte äga en elbil eller laddhybrid, det är laddstolpe och installation du får bidrag för, inte bilen.

Nexblue

Säker och pålitlig laddbox godkänd av TÜV och SGS. Användarvänlig med smarta funktioner så som Eco Pilot för att smartladda efter spotpriser. Uppkopplad via Wi-Fi eller gratis 4G. OCPP, lastbalansering och integration med solpaneler.

Charge Amps

Laddboxar som kombinerar uppkopplad teknologi med återvunna material och skandinavisk design. Halo, Aura och Dawn är väldesignade laddstationer kompatibla med OCPP som kan lastbalanseras och integreras med solpaneler.

Easee

En liten och smart laddstation full av kraft. Easee Charge Lite passar för alla bilar, för alla laddningsändamål och är fullspäckad med teknik. Den kan lastbalanseras och integreras med solpaneler.

Zaptec

Ledande laddstationer och laddsystem. Zaptec Go är en av världens minsta 22 laddboxar som är lika smart på insidan som enkel och snygg på utsidan. Zaptec Pro för smart laddning i flerfamiljshus eller företagparkeringarmed smidiga betaltjänster för enkel betalning.

Metron

En extremt liten, bärbar och kraftfull laddstation med stor flexibilitet och användbarhet. Ansluts till ett eluttag och gör med dess inbyggda säkerhetsfunktioner din laddning säker. Perfekt för dig som vill ladda säkert med hög effekt på flera platser; hemma, stugan, på jobbet eller hos vänner.


Vanliga frågor

Priset på en laddstolpe tillsammans med installation kan variera beroende på flera faktorer.

Det finns olika typer av laddstolpar med olika funktioner och kapaciteter.

Kostnaden för installationen kan variera beroende på ditt befintliga elsystem, avståndet till elcentral och arbetskostnader för att montera och ansluta laddstolpen.

Du kan alltid rådfråga oss innan beställning som kan göras via webbshoppen eller över telefon.

Efter din beställning ska du via din ordersida fylla i ett formulär som förberedelse för installationen.

Därefter ringer installatören dig för att gå igenom installationen och bestämma tid och datum för installation.

När installationen är slutförd skickas en faktura via email som du enkelt kan betala med din bankapp eller Swish. Du kan även välja att dela upp kostnaden på önskat antal månader med Klarna.

De flesta moderna laddstolpar är designade för att vara kompatibla med en mängd olika elbilsmodeller. Dock är det viktigt att kontrollera att laddstolpen har rätt typ av anslutning för din bil, som Typ 2-kontakt som är standard i Europa.

Ja, säkerhetsåtgärder som jordfelsbrytare och överbelastningsskydd är viktiga för att säkerställa en säker drift. En behörig installatör kan säkerställa att alla nödvändiga säkerhetskrav uppfylls.

Det beror på din bilmodell och dina laddningsbehov. Generellt sett erbjuder en laddstolpe med högre effekt (till exempel 11 kW eller 22 kW) snabbare laddning, men du bör också ta hänsyn till bilens maximala
laddningskapacitet och ditt hemmas elsystem.

Installationstiden för en laddstolpe kan variera beroende på förhållandena på installationsplatsen, men det tar vanligtvis mellan några timmar till en dag att slutföra installationen.

Ja, det är möjligt att köpa en laddbox utan installation. Men det rekommenderas att installationen utförs av en behörig installatör för att säkerställa korrekt och säker användning.

En laddbox är oftast mindre och designad för hemmabruk, medan en laddstolpe är större och kan innehålla flera laddpunkter, vilket gör dem lämpliga för offentliga platser eller företagsparkeringar.

En laddbox är oftast mindre och designad för hemmabruk, medan en laddstolpe är större och kan innehålla flera laddpunkter, vilket gör dem lämpliga för offentliga platser eller företagsparkeringar.

Det beror på modellen och tillverkaren. Vissa laddstolpar kan uppgraderas med tilläggsfunktioner som smart laddning eller fjärrövervakning, medan andra kan kräva en helt ny installation.