Vattenfalls betaltjänst för snabbladdning

Idag provade jag för första gången att betala för snabbladdning. Det var ju så förmånligt gratis tidigare och det blev ett himla rabalder när dom började ta betalt. Så, jag stod i en dryg halvtimme och tankade el vid Vattenfalls snabbladdare på Sandhamnsgatan i Stockholm, http://www.uppladdning.nu/SiteDetail.aspx?id=13696067-8090-4916-b5e7-b200f375b0b4

Det funkade väldigt smidigt med laddkortet, som legat oanvänt i bilen ett drygt halvår nu. Jag och dottern flög drake på det blåsiga Gärdet och glömde lite bort tiden. När vi skulle tillbaka till bilen hade batterinivån nått 80% och laddaren slagit ifrån. Det var nu oklart för hur lång tid jag hade fått betala. Förutsättningen är ju minuttaxa men avslutas debiteringen när laddaren slår ifrån? Interfacet på laddarens display talar för detta, men det står inget i klartext. Det skulle vara bra om man tydligt kunde se vad man får betala när man kopplar ifrån. Man vill ju förstås undvika att bilar står på avsedd plats efter att batteriet laddat fullt så det vore ju rimligt att man får betala tills man fysiskt kopplar loss handsken.

Antar att jag via “fakturan” från vattenfall kanske kan bringa lite klarhet i detta så småningom. I stort är jag annars positiv till min premiär som betalade snabbladdare…