Provade nyligen några nya laddplatser i Stockholm. Det började...

Provade nyligen några nya laddplatser i Stockholm. Det började med att jag hade vägarna förbi Norra Djurgårdstaden och fann på www.uppladdning.nu en snabbladdare på Bobergsgatan 12. Först slog det mig vilken märklig placering för en snabbladdare. Det är inte mycket trafik som passerar denna installation dagligen. När man väl hade hittat snabbladdaren så kändes det som att man gjorde intrång på någons privata P-plats. Inte heller fungerade mitt laddkort från Vattenfall och eftersom det var mitt på dagen en lördag var den support som det hänvisades till givetvis stängd.

Idag hade jag sen ett ärende ut till skeppsholmen och hittade på samma websida en lämpligt placerad laddstolpe. När jag långsamt (och ljudlöst) gled fram utmed skeppsholmens kaj där stolpen skulle finnas hittade jag inte någon laddplats. Inga skyltar, ingen stolpe och inga laddande elbilar så långt ögat kunde nå. Jag var tvungen att fråga den kund som jag skulle möta upp i närheten. Tillslut hittade jag stolpen. Tyvärr stod två fossilbilar i vägen så det blev ingen laddning denna gång heller. Inte kan jag klandra fossilbilisterna heller. Det saknades helt skylting om att detta var en laddplats avsedd för laddfordon. Parkering var i övrigt tom och det var inte av utrymmes skäl som någon nödparkerat på laddplatserna. Laddstolpen var även av ett mycket märkligt fabrikat som jag aldrig sett tidigare. Det vetefan om jag ens hade fått igång ladderiet med det krångliga driftsättandet via SMS som det informerades om på stolpen.

Min slutsats av detta är att jag med rådande bristfälliga system för att hitta fungerande laddstolpar, samt laddpunkternas kvalitet, kan vara glad över att jag trots allt har en plugin hybrid. Nu kunde jag med lite sämre miljösamvete trots allt ta mig hem igen.