NexBlue Edge - Framtidens laddbox för elbilar

NexBlue Edge - Framtidens laddbox för elbilar

Att välja rätt laddbox för sin elbil kan vara en avgörande faktor för en smidig och effektiv laddningsupplevelse. NexBlue Edge är en laddbox som inte bara möter, utan överträffar förväntningarna på säkerhet, användarvänlighet och smart teknologi. I detta inlägg går vi igenom varför NexBlue Edge är det självklara valet för alla elbilsägare.

Certifierad säkerhet

När det kommer till laddningslösningar för elbilar är säkerheten av yttersta vikt. NexBlue Edge har utvecklats med omfattande säkerhetsfunktioner och genomgått noggranna tester. SGS i Schweiz har utfört inspektion, verifiering, testning och certifiering av laddboxen. Den är även officiellt godkänd av testbyrån TÜV, vilket säkerställer att alla komponenter uppfyller avgörande tekniska och säkerhetsstandarder. Detta ger användaren trygghet i att deras elbil laddas säkert och pålitligt.

Integrerad och självständig

NexBlue Edge är designad med framtiden i åtanke. Med ett företag och en produkt integreras alla funktioner utan behov av tredjeparts hårdvara eller mjukvara. Detta innebär banbrytande funktionalitet både nu och i framtiden. Dessutom är alla befintliga och kommande funktioner kostnadsfria, vilket gör NexBlue Edge till en långsiktig investering för elbilsägare.

Smidig app och molntjänst

En av de starkaste sidorna med NexBlue Edge är dess användarvänlighet. Med en intuitiv app och molntjänst kan användaren enkelt hantera och konfigurera sin laddbox. Appen ger flexibilitet att styra laddningen när som helst och var som helst, samt möjligheten att ställa in smarta laddningslägen, övervaka strömförbrukningen i realtid och spåra historiska data. Detta gör det möjligt för användaren att optimera sin laddningsprocess efter sina specifika behov.

Alltid uppkopplad

NexBlue Edge är alltid uppkopplad och uppdaterad via Wi-Fi eller 4G eSIM med gratis abonnemang. Detta innebär att laddboxen förblir funktionell även om Wi-Fi-anslutningen går offline eller om den är monterad utom räckvidd för nätverk. Den smarta teknologin möjliggör schemalagd laddning och Eco Pilot-laddning baserat på spotpriser för att säkerställa lägsta möjliga kostnad.

Identifiering och säkerhet

För att skydda mot obehörig laddning kan användaren identifiera sig med NFC, RFID eller appen. Detta säkerställer att endast behöriga användare kan använda laddboxen, vilket ökar säkerheten ytterligare.

Effektvakt och lastbalansering

Med effektvakten Zen kan NexBlue Edge lastbalansera laddningen för att skydda huvudsäkringarna. Detta är särskilt viktigt för att undvika överbelastning och potentiella strömavbrott. Zen kan kopplas upp via Wi-Fi eller nätverkskabel, och om detta inte är möjligt, kan Zen lastbalansera laddningen via radiovågor med laddboxen.

Solelsintegration

För de som har egen produktion av solenergi kan NexBlue Edge optimera användningen av denna energi. Laddboxen möjliggör att laddningen sker med egenproducerad solel, vilket både är ekonomiskt och miljövänligt.

Styr och övervaka

NexBlue App och molntjänst erbjuder full kontroll över laddboxens funktioner. Användaren kan schemalägga laddning, övervaka laddstatus och historik, aktivera smartladdning, låsa laddningen till en RFID-tag och låsa laddkabeln. Detta ger en komplett översikt och kontroll över laddningsprocessen.

Smartladda med EcoPilot Mode

En av de mest ekonomiska funktionerna med NexBlue Edge är EcoPilot Mode. Med denna funktion kan användaren smartladda sin elbil baserat på Nord Pools spotpriser. Genom att välja när man ska åka iväg och hur långt man ska åka, kan laddningen ske under de billigaste timmarna. Detta kan leda till betydande besparingar på elkostnaderna över tid.

NexBlue Edge är en laddbox som kombinerar säkerhet, användarvänlighet och smart teknologi på ett imponerande sätt. Med framtidssäkrad teknologi, omfattande säkerhetsfunktioner, användarvänliga verktyg och smarta laddningsalternativ, står den ut som en av de bästa lösningarna på marknaden för elbilsägare. Oavsett om du värderar kostnadseffektivitet, säkerhet eller avancerade funktioner, erbjuder NexBlue Edge allt detta och mer därtill.