Zaptec lastbalansering

För en enklare vardag ­– och optimerad laddning

Pulse är en liten och smart enhet, framtagen för att optimera din laddningsupplevelse. Den ansluts till din elmätare och balanserar automatiskt den totala energin mellan Zaptec Go och din fastighet. Det gör att du kan ladda smartare, säkrare och snabbare.

Ladda smartare, säkrare och snabbare

Elbilsladdning kräver mycket energi, som måste fördelas på ett smart sätt med din fastighet. Pulse eller Enegic låter dig att använda all tillgänglig energi för att ladda din bil genom att balansera den tillgängliga energin i realtid, dag som natt. När energiförbrukningen i fastigheten minskar görs mer energi omedelbart tillgänglig för laddboxen, så att du kan ladda snabbare. Du behöver aldrig bekymra dig om att säkringar ska lösa ut.

Ladda din elbil med solenergi

Har du solceller på taket, batteripack i källaren, eller ett litet vindkraftverk i trädgården? Välj om du vill ladda elbilen enbart med hemgjord el, som vanligt från elnätet – eller både och med Enegic effektvakt.

Sense, Enegic och Pulse fungerar med

Sense effektvakt

Zaptecs egen effektvakt kopplas till din elmätare via HAN-port (Rj45) eller P1-port (RJ12) för att övervaka all strömförbrukning.

App för Sense

Genom att kombinera din anslutna laddbox med en Sense får du tillgång till funktionerna smartladdning och automatisk lastbalansering – direkt i Zaptec-appen. Du får en klar och tydlig bild över hur din elförbrukning faktiskt ser ut och hur lastbalanseringen fungerar.

Pulse effektvakt

Kopplas till din elmätare via HAN-port (Rj45) eller P1-port (RJ12) för att övervaka all strömförbrukning. Kopplas mot nätverk via Wi-Fi

App för Pulse

Genom att kombinera din anslutna laddbox med en Pulse får du tillgång till funktionerna smartladdning och automatisk lastbalansering – direkt i Tibber-appen. Du får en klar och tydlig bild över hur din elförbrukning faktiskt ser ut och hur lastbalanseringen fungerar.

Enegic effektvakt

Enegic är en effektvakt som är optimerad för att ge de data som behövs för att balansera energin mellan din byggnad och laddning av elbil. Den ger allt som behövs från dynamisk lastbalansering till solcellsladdning.

App för Enegic

Enegics app använder du som användare för att övervaka ditt momentana effektuttag samt styra din laddbox eller andra storförbrukare.