NexBlue Zen lastbalansering

För en enklare vardag ­– och optimerad laddning

Zen är en liten och smart enhet, framtagen för att optimera din laddningsupplevelse. Den ansluts till din elmätare och balanserar automatiskt den totala energin mellan NexBlue laddbox och din fastighet. Det gör att du kan ladda smartare, säkrare och snabbare.

Ladda smartare, säkrare och snabbare

Elbilsladdning kräver mycket energi, som måste fördelas på ett smart sätt med din fastighet. Zen låter dig att använda all tillgänglig energi för att ladda din bil genom att balansera den tillgängliga energin i realtid, dag som natt. När energiförbrukningen i fastigheten minskar görs mer energi omedelbart tillgänglig för laddboxen, så att du kan ladda snabbare. Du behöver aldrig bekymra dig om att säkringar ska lösa ut.

Ladda din elbil med solenergi

Har du solceller på taket, batteripack i källaren, eller ett litet vindkraftverk i trädgården? Välj om du vill ladda elbilen enbart med hemgjord el, som vanligt från elnätet – eller både och med NexBlue Zen effektvakt.

NexBlue Zen fungerar med

Zen effektvakt

NexBlues egen effektvakt kopplas till din elmätare via HAN- eller P1 port eller med klämmor för att övervaka all strömförbrukning. Om uppkoppling via Wi-Fi eller nätverkskabel inte är möjligt lastbalanserar Zen lokalt via radiovågor.

App för Zen

Genom att kombinera din anslutna laddbox med en Zen får du tillgång till funktionerna automatisk lastbalansering – direkt i NexBlue-appen. Du får en klar och tydlig bild över hur din elförbrukning faktiskt ser ut och hur lastbalanseringen fungerar.