Ladda din Tesla Model 3 rätt

Om Tesla Model 3

Model 3 har 530+ kilometers räckvidd, acceleration från 0–100 km/h på 3,4 sekunder och är Teslas mest förfinade design och konstruktion någonsin. Man kan dock önska mer av den laddutrustning som levereras med billen

Specifikationer

Här specificeras vad som är maximal kapacitet för laddning vid normalladdning (ej mode 4). Även batteriets storlek, laddström och teoretisk laddtid vid olika effekter, från tomt till fullt batteri anges.

KAPACITET BATTERI
50 kWh
75 kWh
MAX LADDSTRÖM NORMAL LADDNING
16 A / 20 A
3-fas
MAX LADDEFFEKT
11 kW / 13.8 kW
LADDTID 16A, 3-FAS
50 kWh = 4 tim 50 min
75 kWh = 7 tim 20 min
LADDTID 20A, 3-FAS
50 kWh = 4 tim
75 kWh = 5 tim 40 min
Laddbox

En fast installerad laddare är det optimala valet för hemmaladdning. En sådan enhet (även kallad laddbox, wallbox m.fl.) gör det möjligt att i alla lägen ladda på ett säkert sätt. I många fall kan man även ladda snabbare än vad som är möjligt med en portabel laddare (Mode 2). Det absolut starkaste argumenten för en fast laddare är säkerheten och användarvänligheten. Man vill undvika att momentet med att koppla in och ur laddaren känns som en belastning varje dag. Det skall vara enkelt att köra elbil. En laddbox med fast kabel, placerad på korrekt sätt gör att laddningen underlättas avsevärt. För att uppnå högsta möjliga användarvänlighet är det viktigt att man tänker igenom laddarens konfigurering och placeringen noga och inte bara sätter upp den på garage väggen i närheten av en möjlig elförsörjning. De stationära laddare vi säljer är av mycket hög kvalitet med endast väl beprövade komponenter.

Charge Amps Halo 11 kW

Charge Amps Halo

6 790 kr
Charge Amps efterlängtade 3-fas laddbox - Halo 11 kW. Den svenska tillverkaren och marknadsledaren vad gäller innovativa laddningslösningar har lyckats skapa en laddbox där bästa funktionalitet är packeterad i en mycket tilltalande design. Detta är en laddbox som passar lika bra hemma i ditt privata garage/carport/uppfart, som i semipublika parkeringsgarage och kontorsfastigheter. Halo har en funktionalitet som är framtidssäkrad och som är enkel att hantera både för privatpersoner och för fastighetsägare/arbetsgivare.
läs mer

This is product title

1 kr
Hög kvalitativ och prisvärd mode 3 laddare (laddbox) för hemmabruk. Ökar säkerheten och användarvänligheten då fordonet laddas hemma. Stationär laddare (EVSE) för elbilar med Typ2 anslutning, trefas, 400V, 32A, 22 kW 4 m fast kabel samt Typ 2 (Mennekes) kontakt. För fast installation - 3-fas, 32A. Skyddsklass IP65 (klarar regn och snö) i anslutet läge. Dimensioner: H 17cm x B 25cm x T 13cm Vikt: ca 3 kg CE märkt.
läs mer
Installation av laddbox

Vi kan hjälpa till med rådgivning om hur man på bästa sätt placerar sin laddbox utifrån de förutsättningar man har hemma. Våra behöriga elektriker kan hjälpa till med installation våra laddboxar. Vi ser till att placeringen av laddaren blir optimal för en bekymmersfri användning. Allt sker givetvis i dialog med dig.

Installation laddbox av behörig elektriker

Installation laddbox

6 490 kr
OBS! Laddbox ingår inte. Du köper till en laddbox från vår shop. Grundförutsättningar: Du äger bostaden/byggnaden där laddboxen kommer att installeras. Alternativt har du ett godkännande från fastighetsägaren. Fastigheten där laddboxen ska installeras är korrekt ansluten till elnätet med tre faser och minst 20 A i huvudsäkring. I standardinstallationen ingår upp till 10 meters kabeldragning mellan elcentralen och laddboxens placering. Standardinstallationen inkluderar och förutsätter: Köparens el-central har plats och kapacitet för en personskyddsbrytare. Installatörens körsträcka inte överstiger 50 km.
läs mer
Mode 2, Ladda hemma 

Laddning i ”vanliga” eluttag kallas även mode 2. En elektronikenhet som sitter på ladd kabeln är nödvändig enligt standard. Den kabel som levereras med bilen upplevs som rätt klumpig, har lite väl lång kabel som lätt trasslar, samt har beroende av utförande/årsmodell rätt dålig kvalitet. Man skall vara medveten om att denna kabel ofta får utstå mycket slit och släng samt sitter i en utsatt miljö. Kabeln går heller inte att låsa fast på ett enkelt sätt. Orginalkabeln är också begränsad till 10A fast laddström utan möjlighet att reglera. Många Outlander ägare köper en extra mode 2 kabel som är smidigare att hantera, har bättre kvalitet och går att låsa fast.

Typ 2, trefas, 400V, 6-16A

Typ 2, trefas, 400V, 6-16A

6 490 kr
Smidig mode 2 laddare med styrelektroniken inbyggd i handtaget. Ingen klump på sladden vilket gör produkten unik på marknaden. Reglerbar från 6 till 16A, 3-fas. 16A CEE plug. Har du
läs mer

This is product title

1 kr
Enkel, prisvärd och robust mode 2 laddare. Reglerbar laddström 10A eller 16A, 1-fas. För laddning i vanliga uttag (schuko), alternativt CEE 1-fas uttag - vanliga på campingar och på marinan.
läs mer
Mode 3, Ladda publikt 

Detta är den säkraste och mest tillförlitliga typen av laddning. Laddning sker nu med en fast installerad laddbox. Den gör i stort sett samma jobb som en mode 2 ladd kabel. Att utrustningen är fast installerad gör laddningen mer lättillgänglig, säkrare och tillförlitligare. För hemmabruk har man oftast en fast kabel med för bilen rätt kontakt som alltid sitter parkerad och snabbt tillgänglig. Offentligt i parkeringshus och köpcentrum m.m. har laddboxarna oftast ett standardiserat uttag av typ 2. För att ansluta bilen till en offentlig laddbox behöver man en mode 3 kabel som passar mellan typ 2 uttaget och det uttag man har i bilen. Utrustning för mode 3 är i stort sett utformad så att om det fysiskt passar i båda ändar så funkar det. Här köper man helst en mode 3 kabel som passar sin bils specifikation, men det går också att köpa kabel med både större och lägre kapacitet – det kommer funka oavsett. För Outlander är det bra med en mode 3 kabel som är lite längre än standard.

Laddkabel - Typ 2, 32A, 3-fas

EVconnect laddkabel 22kW - Typ 2, 32A, 3-fas

2 390 kr
Mode 3 - laddkabel för elbilar Typ 2 till Typ 2, trefas, 400V, 32A. EV-kabel 5x6 mm2 + 2x0.5 mm2, svart, 5 m lång (anpassad längd och färg kan
läs mer

This is product title

1 kr
Mode 3 - laddkabel för elbilar Typ 2 till Typ 2, trefas, 400V, 32A. EV-kabel 5x6 mm2 + 2x0.5 mm2, svart, 7 m lång. Utmärkt val till Tesla Model
läs mer