Köp- och leveransvillkor

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information. Du har inte ångerrätt om: tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en aktie, varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas, förseglingen brutits. Med försegling avses även teknisk plombering. När du utnyttjat din ångerrätt: Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Rätt produkt-garanti

Det kan vara svårt att välja rätt ladd-produkt till sin bil och för den ladd infrastruktur man vanligtvis använder. Evconnect ger därför en garanti för att levererad produkt passar. För att garantin skall gälla behöver vi ha informationen om vilken bilmodell kunden har. Det går bra att ange reg. nummer alternativt märke, modell och årtal.
Vidare gäller kompatibilitetsgarantin för mode 3 kablar (laddkablar) endast om elförsörjningssidan är utformad enligt Europeisk standard (IEC 62196-2 eller typ 2).
För mode 2 kablar (portabla laddare) krävs att kunden tydligt anger vilken typ av eluttag som finns tillgängligt på tilltänkt ladd ställe – utformning and ampere styrka. Om inget anges tar vi för givet att det är ett ”vanligt” uttag, s.k schuko, 220 V enfas och avsäkrat med 16A.
Evconnect granskar alla orders manuellt. Skulle det finnas osäkerheter om att beställd produkt passar kommer vi kontakta kunden för att reda ut alla oklarheter innan leverans.

Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post." Läs mer om Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Leveranser

Vi har fri frakt på alla leveranser med ett ordervärde över 400 SEK. Leveranstiden anges i kundvagnen under fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara. Beställningar levereras med Schenker Privatpaket som hämtas hos ombud eller Schenker företagspaket som körs ut.

Ej uthämtade paket

Din leverans finns kvar hos ombudet under 14 dagar. Ej hämtade varor returneras till oss. För alla leveranser som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som Schenker Privatpaket, inte i breveller mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig. När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

Skicka fakturan till din biladministration

När du gjort klart om köp av laddutrustning från evconnect.se med företaget som sköter din biladministration behöver du göra två saker när du lägger din order. Läs mer här.