Zaptec Pro

Zaptec Pro är en innovativ och kraftfull laddningslösning för elbilar, designad för att möta behoven hos moderna företag, bostadsrättsföreningar, privatpersoner och parkeringsanläggningar. Med avancerad teknologi, hög prestanda och användarvänlig design, erbjuder den en pålitlig och effektiv laddningslösning som är enkel att installera och använda.

Vad är Zaptec Pro?

Zaptec Pro är en laddstation för elbilar utvecklad av det norska företaget Zaptec. Den är utformad för att leverera snabb och säker laddning och kan hantera flera fordon samtidigt, vilket gör den idealisk för användning i kommersiella och gemensamma bostadsområden. Denna laddstation erbjuder en rad avancerade funktioner som säkerställer att den är flexibel, framtidssäker och enkel att skala upp vid behov.

Avancerad teknologi

Zaptec Pro är utrustad med den senaste teknologin för att säkerställa en snabb och effektiv laddning. Den stöder upp till 22 kW per uttag, vilket innebär att den kan ladda de flesta elbilar på marknaden på kort tid. Den avancerade kraftbalanseringstekniken optimerar energifördelningen mellan laddstationerna, vilket minimerar belastningen på elnätet och sparar energi.

Teknologin är designad för att kontinuerligt övervaka och justera laddningsprocessen för att maximera effektiviteten och säkerheten. Den integrerade mjukvaran kan automatiskt anpassa laddningshastigheten baserat på tillgänglig kapacitet och energiförbrukning, vilket säkerställer att varje fordon laddas så snabbt och effektivt som möjligt utan att överbelasta elnätet.

Flexibilitet

En av de största fördelarna med Zaptec Pro är dess flexibilitet och skalbarhet. Laddstationerna kan enkelt kopplas ihop för att skapa ett nätverk som kan hantera ett stort antal fordon samtidigt. Detta gör den idealisk för större installationer som parkeringshus, företagsparker och bostadsområden. Dessutom kan systemet enkelt utökas i framtiden, vilket gör det möjligt att anpassa sig efter växande behov.

Den kan anpassas för att passa specifika behov och krav hos olika installationer. Den modulära designen gör det möjligt att lägga till eller ta bort laddstationer efter behov, och systemet kan integreras med olika övervaknings- och betalningslösningar för att ge maximal flexibilitet och användarvänlighet.

Integration med Smarta System

Zaptec Pro är utformad för att integreras med andra smarta system och energihanteringslösningar. Detta gör det möjligt att övervaka och optimera energiförbrukningen i realtid. Genom att använda Zaptecs egen app eller en tredjepartsplattform kan användare enkelt hantera och övervaka sina laddstationer, få detaljerad statistik och rapporter samt hantera betalningar och användarbehörigheter.

Integration med smarta system gör det möjligt att automatisera och optimera laddningsprocessen baserat på energipriser, belastning på elnätet och andra faktorer. Detta kan hjälpa till att minska energikostnaderna och förbättra effektiviteten i energihanteringen.

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Enkel installation och underhåll

Zaptec Pro är designad för att vara enkel att installera och underhålla. Den modulära designen och användarvänliga gränssnittet gör installationen snabb och problemfri. Dessutom erbjuder Zaptec en omfattande support och utbildning för att säkerställa att installatörer och användare får ut det mesta av sina laddstationer.

Laddstationerna är förkonfigurerade för att minimera installationsarbetet, och de integrerade installationsverktygen gör det enkelt för elektriker att snabbt få systemet upp och körande. Denna laddstation kräver också minimalt underhåll, vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning över tid.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet är en central aspekt av Zaptec Pro. Laddstationerna är utrustade med en rad säkerhetsfunktioner som skyddar både användare och fordon. Detta inkluderar skydd mot överström, överspänning och överhettning. Dessutom är den certifierad enligt internationella standarder, vilket garanterar hög kvalitet och pålitlighet.

De inbyggda säkerhetsfunktionerna övervakar kontinuerligt laddningsprocessen och kan snabbt identifiera och reagera på potentiella problem för att förhindra skador på fordon eller utrustning. Den robusta konstruktion och högkvalitativa komponenter säkerställer lång livslängd och pålitlig prestanda under alla förhållanden.

Hur fungerar Zaptec Pro?

Zaptec Pro använder en kombination av hårdvara och mjukvara för att leverera en optimal laddningsupplevelse. Här är en översikt över hur systemet fungerar:

  1. Installation: Laddstationerna installeras och konfigureras av Evconnects certifierade elektriker. De kopplas samman i ett nätverk som hanteras centralt.
  2. Anslutning: När en elbil ansluts till laddstationen identifieras fordonet automatiskt och laddningen påbörjas.
  3. Kraftbalansering: Systemet övervakar kontinuerligt energiförbrukningen och justerar kraftfördelningen mellan laddstationerna för att optimera laddningstiden och minimera belastningen på elnätet.
  4. Övervakning och hantering: Via en app eller webbaserad plattform kan administratörer övervaka och hantera laddstationerna i realtid, inklusive att se laddningshistorik, användarstatistik och energiförbrukning.
  5. Betalning: Zaptec Pro kan integreras med olika betalningslösningar, vilket gör det enkelt för användare att betala för laddning via appen eller andra betalningsmetoder.

Svar på vanliga frågor

Ja, den är designad för att klara av både inomhus- och utomhusmiljöer. Laddstationerna är byggda för att tåla olika väderförhållanden och är skyddade mot damm och vatten enligt IP54-standard. Detta gör att de kan installeras på parkeringsplatser, garage och andra utomhusområden utan att kompromissa med prestanda eller säkerhet.

Laddningstiden beror på bilens batterikapacitet och den tillgängliga effekten från laddstationen. Den kan leverera upp till 22 kW och de flesta elbilar laddas fullt på 3-4 timmar. För hybridbilar eller bilar med mindre batterikapacitet kan laddningstiden vara kortare. Det är också viktigt att notera att laddningstiden kan påverkas av faktorer som batteriets nuvarande laddningsnivå och omgivningstemperatur.

Ja, den är kompatibel med de flesta elbilar och laddhybrider på marknaden. Laddstationerna använder den internationella standarden Typ 2-uttag, vilket är den vanligaste laddstandarden i Europa. Detta innebär att de flesta elbilar som säljs i Europa kan laddas med Zaptec Pro utan några problem.

Denna laddstation är mycket säker och uppfyller alla relevanta internationella säkerhetsstandarder. Den är utrustad med flera skyddsfunktioner som förhindrar överhettning, överström och överspänning. Dessutom har laddstationerna inbyggda säkerhetsmekanismer som skyddar användare och fordon. Den kontinuerliga övervakningen av laddningsprocessen säkerställer att eventuella problem identifieras och åtgärdas snabbt för att förhindra skador.

Ja, den kan integreras med olika smarta hem- och energihanteringssystem. Detta gör det möjligt att övervaka och optimera energiförbrukningen samt att fjärrstyra laddstationerna. Användare kan använda Zaptecs app för att övervaka laddningsstatus, ställa in laddningstider och få notifieringar om laddningsaktivitet. Integration med smarta hem-system kan också möjliggöra automatiserade laddningsprocesser baserade på energipriser eller användningsmönster.

Zaptec Pro är designad för att hantera flera användare på ett smidigt sätt. Via appen eller webplattformen kan administratörer skapa användarprofiler, tilldela behörigheter och hantera betalningar. Varje användare kan enkelt se sin laddningshistorik och energiförbrukning. Systemet stöder också autentisering via RFID-kort eller mobilapp, vilket gör det enkelt att spåra och hantera individuell användning.