Easee lastbalansering

För en enklare vardag ­– och optimerad laddning

Easee Equalizer är en liten och smart enhet, framtagen för att optimera din laddningsupplevelse. Den ansluts till din elmätare och balanserar automatiskt den totala energin mellan Easee laddbox(ar) och din fastighet. Det gör att du kan ladda smartare, säkrare och snabbare.

Ladda smartare, säkrare och snabbare

Elbilsladdning kräver mycket energi, som måste fördelas på ett smart sätt med din fastighet. Easee Equalizer låter dig att använda all tillgänglig energi för att ladda din bil genom att balansera den tillgängliga energin i realtid, dag som natt. När energiförbrukningen i fastigheten minskar görs mer energi omedelbart tillgänglig för laddningsrobotarna, så att du kan ladda snabbare. Du behöver aldrig bekymra dig om att säkringar ska lösa ut.

Ladda din elbil med solenergi

Har du solceller på taket, batteripack i källaren, eller ett litet vindkraftverk i trädgården? Snart kan du enkelt välja om du vill ladda elbilen enbart med hemgjord el, som vanligt från elnätet – eller både och.

Pulse, Equalizer och Amp fungerar med

Pulse effektvakt

Kopplas till din elmätare via HAN-port (Rj45) eller P1-port (RJ12) för att övervaka all strömförbrukning. Kopplas mot nätverk via Wi-Fi.

Eassee Equalizer

Kopplas till din elmätare via HAN-port (Rj45) eller P1-port (RJ12) för att övervaka all strömförbrukning. Kopplas mot nätverk via Wi-Fi men fungerar även via radiovågor (Easee Link) om Wi-Fi täckning inte fungerar.

Egen energi?

Equalizer Amp är en kostnadseffektiv och lättinstallerad strömmätare som är optimerad för att ge de data som behövs för att balansera energin mellan din byggnad och laddning av elbil. Den ansluts till Easee Equalizer och tillsammans ger de allt som behövs från dynamisk lastbalansering till solcellsladdning.

Smart & ekonomisk

Via Easee app väljer du enkelt om du vill ladda enbart egenproducerad el, ladda både från nätet och egenproducerad el eller ladda enbart från nätet om du vill sälja din egenproducerad el. Undvik onödiga investeringar i infrastruktur eller kostnader för ökad eltillgång.