Audi e-Tron 2018


  • Laddningsuttag

    Typ 2

  • Batterikapacitet

    86.5kWh

  • Räckvidd

    370km

  • Laddbelastning

    3-fas

  • A

    Max laddström

    16A

  • Laddeffekt

    11kW

  • Ladduttag

    Höger fram

Audi e-Tron 2018 är en elbil med 95kWh batterikapacitet som har typ 2 uttaget framför höger framdörr och tar emot max 16A laddström via 3-fas vilket ger en laddeffekt på 11kW.

Laddström Effekt Laddtid 0-100%
32A, 3-fas
22kW 9 tim 15 min (40km/tim)
16A, 3-fas 11kW 9 tim 15 min (40km/tim)
16A, 1-fas 3.7kW 27 tim 30 min (13km/tim)
10A, 1-fas 2.3kW 44 tim 15 min (8km/tim)

* Bilen bestämmer vilken laddeffekt den max tar emot. Antal faser x amperestyrka x volt. Du kan använda laddutrustning som levererar högre laddeffekt än vad bilen tar emot, men då begränsar bilen laddeffekten i ombordladdaren. Självfallet är det beroende av vad strömkällan kan leverera för effekt. Vi filtrerar ut de rekommenderade laddprodukter som är anpassed för vad bilen max klarar av att ta emot i laddeffekt.


Rekommenderade produkter


Laddboxar

En fast installerad laddbox är det optimala valet för hemmaladdning. En sådan laddbox gör det möjligt att i alla lägen ladda på ett säkert sätt. Om du ser den gröna Ladda hemma stödet ikonen betyder det att laddboxen är godkänd för det statliga bidraget från Naturvårdsverket på 50% av kostnadde för laddbox och installation.


Ladda publikt

Här är laddkablar som gör det möjligt att ladda din bil i det stadigt ökande antalet publika laddstolpar med typ2 uttag.


Ladda hemma

Här är laddare (EVSE=Electric Vehicle Supply Equipment) med olika nivå av funktionalitet. Det finns enklare modeller för fast laddström och dom som är reglerbara i olika nivåeer. Dessa laddare gör det möjligt att ladda din elbil i befintlig "normal" elinfrastruktur, vanligt hushållsuttag eller ett CEE uttag av någon standardiserad kapacitet och utformning.